Tuesday 30 December 2008

Ολοκαύτωμα στην Γάζα και φιλο-ισραηλινή προπαγάνδα από τα διεθνή ΜΜΕ και από την «ελληνική» κρατική τηλεόραση

Συνεχίζεται η σφαγή της Γάζας με την διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί απαθής τα τραγικά γεγονότα. Οι μηχανισμοί προπαγάνδας των σιωνιστών προσπαθούν μάλιστα να μας πουν ότι πρόκειται για επιχείρηση κατά της τρομοκρατίας και ότι για όλα φταίνε τα θύματα! Σήμερα δε σε ενημερωτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Ισραήλ Πάνος Χαρίτος υποστήριξε τις πλέον φιλοϊσραηλινές θέσεις : μίλησε για την… επιτυχία(!) των βομβαρδισμών αφού από τους 292 νεκρούς μόνο οι 20 εξ αυτών ήταν άμαχοι. Οι εικόνες όμως έδειχναν εμφανώς τον ολοκληρωτικό βομβαρδισμό πολυκατοικιών και πολλές φορές οικοδομικών τετραγώνων. Ο δημοσιογράφος είναι παντρεμένος με εβραία. Γράφει σχετικά το “troktiko”:”Αυτό δεν μας αφορά. Μόνο σε μια περίπτωση μας αφορά. Αν το ρεπορτάζ που γίνεται για λογαριασμό της ΚΡΑΤΙΚΗΣ τηλεόρασης είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ. Η Ελλάδα έχει ξεσηκωθεί κατά των Ισραηλινών και η κρατική τηλεόραση πρέπει να είναι προσεχτική.”
Σε αντίθεση με αυτά που μας λέει η κρατική τηλεόραση, ο ίδιος ο ΟΗΕ, που βεβαίως και δεν παίρνει θέση υπέρ των Παλαιστινίων αναφέρει:
«51 άμαχοι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από το Σάββατο που ξεκίνησαν οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών. «Είναι πιθανόν συντηρητική αυτή η εκτίμηση και σίγουρα ο τελικός απολογισμός θα είναι μεγαλύτερος», δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας του ΟΗΕ Κρίστοφερ Γκάνες.»
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις όσον αφορά στον τερματισμό των βομβαρδισμών στη Γάζα. Όπως δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών, Τζίπι Λίβνι, “το Ισραήλ θα συνεχίσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Γάζα μέχρι να επιτευχθεί μια αλλαγή στην ισορροπία των δυνάμεων ανάμεσά του και στην Χαμάς”. Ποια είναι η υπουργός των εξωτερικών του Ισραήλ Λίβνι; Πρώην πράκτωρ της ΜΟΣΑΝΤ , η οποία έχει λάβει μέρος σε αποστολές δολοφονίας Παλαιστινίων σε χώρες της Ευρώπης!
Έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας απηύθυνε ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν. Την ίδια ώρα, οι ισραηλινές επιδρομές συνεχίζονται με βομβαρδισμούς κυβερνητικών κτιρίων της Χαμάς και του Ισλαμικού Πανεπιστημίου. Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 300, ενώ οι φόβοι για ενδεχόμενη χερσαία επίθεση εντείνονται καθώς το Ισραήλ άναψε το πράσινο φως για την επιστράτευση χιλιάδων εφέδρων. Τουλάχιστον 250 Παλαιστίνιοι χρειάζονται επειγόντως ιατρική περίθαλψη και πρέπει να μεταφερθούν στην Αίγυπτο ή το Ισραήλ. Περίπου 313 παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Γάζα ο επικεφαλής των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών Μουάγια Χασανέιν.
Ο ίδιος είπε ότι τουλάχιστον 1.400 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων 800 και πλέον έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και πολλοί από αυτούς δεν έχουν βρει κενά κρεβάτια. Το Ισραήλ έχει επιβάλει τον σχεδόν πλήρη αποκλεισμό της Γάζας. Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Φάουζι Μπαρχούμ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «διαπράττει ένα ολοκαύτωμα μπροστά στα μάτια ολόκληρου του κόσμου, ο οποίος δεν σήκωσε ούτε το δακτυλάκι του» και προειδοποιεί ότι η «παλαιστινιακή αντίσταση επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απαντήσει σ’ αυτή την επίθεση με επιχειρήσεις μαρτυρίου», δηλαδή με επιθέσεις αυτοκτονίας.
Μέσα σε όλα τα άλλα ξύπνησε και ο Ομπάμα και είπε ότι ενδιαφέρεται για την ειρήνη , αλλά πάντα με σεβασμό στη συμμαχία των ΗΠΑ με το Ισραήλ… Τρία ολόκληρα 24ωρα μετά την έναρξη της αιματηρής επιχείρησης, και ενώ η κυβέρνηση Μπους ρίχνει το βάρος των ευθυνών στη Χαμάς, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έσπασε τη σιωπή του και διά του συμβούλου του Ντέιβιντ Αξελροντ δήλωσε «αποφασισμένος να εργαστεί για την ειρήνη». Ο Αξελροντ επανέλαβε πως ο Ομπάμα θα διατηρήσει τους παραδοσιακά ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

NΙΚΗ στην intifada
ΛΕΥΤΕΡΙΑ στην ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΘΑΝΑΤΟΣ στους εβραιους -
Al-Mawt Li Israel

Η Μακεδονία είναι μια και ΕΛΛΗΝΙΚΗ, το Κόσοβο ανήκει στη Σερβία...

Η Μακεδονία είναι μια και ΕΛΛΗΝΙΚΗ, το Κόσοβο ανήκει στη Σερβία...