Tuesday 21 October 2008

ΑΕΛ - ΑΕΚ 63-62


Ποιοτικό παιχνίδι διεξήχθη στο πρώτο δεκάλεπτο, με την ΑΕΚ να διατηρεί ένα ελαφρύ προβάδισμα. Οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτό μπάσκετ, χωρίς ιδιαίτερα σκληρές άμυνες γι' αυτό και με την αυλαία του πρώτου 10λεπτου σημειώθηκαν 41 πόντοι (20-21). Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε αλλά η Ένωση διατήρησε το προβάδισμα (34-33). Και οι δύο μονομάχοι προτίμησαν να περάσουν την μπάλα μέσα στο καλάθι, προκειμένου να πετύχουν εύκολα καλάθια.
Στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι διεύρυναν το σκορ (45-40, 27ο) χάρη στα τρίποντα των Νέμεθ και Παπανικολάου. Ο Αλεξανδρής πήρε τάιμ άουτ και ζήτησε καλύτερη άμυνα αλλά και εύκολα καλάθια. Με σερί 11-2 η Ένωση ανέβασε τη διαφορά στους οκτώ πόντους ένα λεπτό πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου με τρίποντο του Τόμπσον και δύο εύστοχες βολές του Χατζή. Ο Τόμπσον εξάλλου, πέτυχε ένα εκπληκτικό καλάθι πολύ πριν φθάσει στη σέντρα, ένα δευτερόλεπτο πριν την λήξη διαμορφώνοντας το 53-45 (30ο). Το σερί 11-0 της ΑΕΚ φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετό να της δώσει μια εύκολη νίκη, αφού στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου η ΑΕΛ έκανε με τη σειρά της σερί 15-0 (58-53, 35ο)!!! Οι "κιτρινόμαυροι" έδειξαν αδράνεια και μάλλον, υποτίμησαν τους αντιπάλους τους. Κυρίως δεν μπορούσαν να πετύχουν ούτε πόντο... Στην τελευταία επίθεση ο Τόμπσον δέχθηκε φάουλ πάνω στο σουτ που δε δόθηκε από τους διαιτητές.

Περίπου 70 φίλαθλοι της ΑΕΚ βρέθηκαν στο κλειστό της Νεάπολης, αφού το «απαγορευτικό που σήκωσαν» οι Θεσσαλοί στάθηκε εμπόδιο στην παρουσία περισσοτέρων. Ωστόσο, η βοήθεια τους ήταν σημαντική και είναι γεγονός ότι κέρδισαν την μάχη της εξέδρας.
Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ο πρόεδρος της ΚΑΕ Μπάμπης Καραμανλής, ο αντιπρόεδρος, Βασίλης Βάσσιος και η νομική σύμβουλος, Λία Μάντη-Διαμαντοπούλου άφησαν τα επίσημα και πήγαν κοντά στους φιλάθλους της ομάδας.

www.aekbc.gr

Η Μακεδονία είναι μια και ΕΛΛΗΝΙΚΗ, το Κόσοβο ανήκει στη Σερβία...

Η Μακεδονία είναι μια και ΕΛΛΗΝΙΚΗ, το Κόσοβο ανήκει στη Σερβία...