Monday 27 October 2008

ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 85-87


Ο Χρήστος Μαστραφτσής καταδίκασε σε εντός έδρας ήττα την ΑΕΚ, αφού χρέωσε με φάουλ τον Χατζή εκπρόθεσμα. Η αναμέτρηση είχε λήξει κι όμως, ο Βολιώτης ρέφερι παρ' ότι δεν είχε άποψη όπως έγραψε στο φύλλο αγώνα, σφύριξε φάουλ στον αρχηγό και έδωσε την ευκαιρία στον Καλαμπόκη να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Ούτε ο κομισάριος της αναμέτρησης Αντώνης Μάνος είχε άποψη αλλά ανέφερε ότι ήταν "μάλλον εμπρόθεσμο". Οι άνθρωποι του Αντ1 όμως κατέγραψαν τη φάση και έτσι, η ΑΕΚ κατέθεσε ένσταση για την επανάληψη του αγώνα. Εκπληκτικό ξεκίνημα της ΑΕΚ, η οποία προηγήθηκε με 10-4. Πέντε φάουλ χρέωσαν τους "κιτρινόμαυρους" οι ρέφερι, εξαντλώντας όλη τους την αυστηρότητα με συνέπεια ο Πανιώνιος να μειώσει σε 12-10 (7ο). Η Ένωση διατηρούσε συνεχώς το προβάδισμα στο σκορ. Με δύο τρίποντα των Χατζή και Τόμπσον στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου η διαφορά αυξήθηκε στους πέντε πόντους (από 18-16). Με σερί 9-2 η ΑΕΚ προηγήθηκε με 44-40 χάρη στην πιεστική άμυνα των "κιτρινόμαυρων" και την εκτελεστικότητα του Δορκοφίκη.
Με ένα αστείο φάουλ που το χρέωσε ο Μαστραφτσής εκπρόθεσμα οι διαιτητές έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση.

Λιγη σοβαρότητα δεν βλάπτει...

Αρκετές φορές χρειάζεται λιγότερος χρόνος για να κάνεις κάτι σωστά από το να εξηγήσεις για ποιο λόγο έκανες λάθος. Και βέβαια, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποδειχθεί η αλήθεια. Δυστυχώς, για δεύτερη συνεχόμενη φορά η ομάδα της ΑΕΚ αδικήθηκε κατάφωρα από σφυρίγματα και μη των διαιτητών, ενέργειες τις οποίες και θεωρούμε ότι δε διακατέχονται από εμπάθεια. Εμπίπτουν, δε, στον παράγοντα «ανθρώπινο λάθος». Ωστόσο, η ουσία είναι ότι από αυτά τα ανθρώπινα λάθη η ΑΕΚ τιμωρήθηκε αγωνιστικά δύο φορές και απώλεσε δύο βαθμούς. Από τις ενέργειες αυτές, μάλιστα, κινδυνεύει με πρόστιμο, αν και η ατμόσφαιρα που επικράτησε για περίπου 44 λεπτά στο κλειστό του Σπόρτιγκ ήταν υποδειγματική.
Η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ δεν έχει πρόθεση, ούτε να ζητήσει ευθύνες, αλλά ούτε να διαμαρτυρηθεί. Απλά επιθυμεί την απονομή δικαιοσύνης για μια φάση που ήταν «καθαρή» και την είδαν όλοι οι φίλαθλοι μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1. Το σφύριγμα των διαιτητών ήταν εκπρόθεσμο.
Δυστυχώς, με τα «μάλλον» που αναγράφησαν στο φύλλο αγώνα και μάλιστα, από έναν τόσο έμπειρο παράγοντα διαιτησίας όπως είναι ο κ. Μάνος, δε δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Ο κομισάριος και παρατηρητής διαιτησίας υπέπεσε σε ολίσθημα και θεωρείται ο ηθικός αυτουργός, τόσο της αλλοίωσης του αποτελέσματος, όσο και των γεγονότων, μικρής έκτασης, που προκλήθηκαν συνεπεία της παράδοξης απόφασής του. Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να του επιστήσουμε μεγαλύτερο σεβασμό αλλά κυρίως, σοβαρότητα στις αποφάσεις του.
Αντί επιλόγου, θεωρούμε ότι η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος περιστάσεων και θα προστατεύσει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Η Μακεδονία είναι μια και ΕΛΛΗΝΙΚΗ, το Κόσοβο ανήκει στη Σερβία...

Η Μακεδονία είναι μια και ΕΛΛΗΝΙΚΗ, το Κόσοβο ανήκει στη Σερβία...