Monday 10 November 2008

ΑΕΚ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 59-72

Δυναμικό ξεκίνημα της ΑΕΚ, που προηγήθηκε με 14-8. Ο Πανελλήνιος προσπάθησε ν' αντιδράσει, ισοφαρίζοντας σε 14-14, ωστόσο, οι "κιτρινόμαυροι" κατάφεραν να "σπάσουν" την άμυνα ζώνης και ξέφυγαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 22-16 με μια τρίποντη "βόμβα" του Τόμπσον σχεδόν από το κέντρο του αγωνιστικού χώρου. Με ανύπαρκτο αντιαθλητικό φάουλ που χρεώθηκε ο Νέμεθ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 27-25 στο 24ο και αφού η ΑΕΚ είχε ξεφύγει με 27-21. Φοβερό μπάσκετ έπαιξε στη συνέχεια η Ένωση και ξέφυγε πάλι με οκτώ πόντους διαφορά (33-25, 18ο). Αν μάλιστα, υπήρχε ευστοχία στις βολές, τότε η διαφορά θα ήταν σαφώς μεγαλύτερη. Πολύ καλό ξεκίνημα της ΑΕΚ και στην επανάληψη, όπου προηγήθηκε με 47-35 (26ο) αναγκάζοντας τον Ζούρο να ζητήσει άρον - άρον τάιμ άουτ. Το σερί 23-0 στα τελευταία λεπτά του Πανελληνίου του έφερε τη νίκη. Φοβερή ήταν η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ.
ΚΩΣΤΑΣ ΦΛΕΒΑΡΑΚΗΣ: «Δυστυχώς, δείξαμε στο ματς δύο αγωνιστικές εικόνες. Για περίπου 35 λεπτά ελέγχαμε το παιχνίδι, κάτι που είναι ενδεικτικά της εικόνας που θέλουμε να παρουσιάσουμε κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι ο Πανελλήνιος τελειώνει τα παιχνίδια του με πολύ καλό ρυθμό, ωστόσο, στα τελευταία λεπτά στον επιθετικό τομέα δεν λειτούργησε τίποτα καλά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους φιλάθλους, οι οποίοι μας βοήθησαν με την παρουσία τους αλλά και με την άψογη συμπεριφορά τους".
Ο Περικλής Δορκοφίκης είπε: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για μας σε περίπου 35 λεπτά και προσηλωθήκαμε σ’ αυτά που μας είπε ο προπονητπής μας. Ή ΑΕΚ όπως είναι φυσιολογικό, έχει στηθεί για διαφορετικούς στόχους, ωστόσο, εμείς σε ένα ακόμα παιχνίδι παρουσιαζόμαστε ανταγωνιστικοί».
ΗΛΙΑΣ ΖΟΥΡΟΣ: «Πήραμε μια δύσκολη νίκη εναντίον μιας ομάδας, που έχει σαφή προσανατολισμό στο γήπεδο. Αν και ξεκίνησε να προετοιμάζεται πολύ αργότερα από τις άλλες ομάδες, εν’ τούτοις, κατάφερε να μείνει ανταγωνιστική. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, διότι είχαν σήμερα καρδιά και πήραν τη νίκη. Δουλέψαμε αρκετά στην άμυνα, είχαμε υπομονή, τρέξαμε στον αιφνιδιασμό και αναστρέψαμε την εις βάρος μας κατάσταση που είχε δημιουργηθεί».

Η Μακεδονία είναι μια και ΕΛΛΗΝΙΚΗ, το Κόσοβο ανήκει στη Σερβία...

Η Μακεδονία είναι μια και ΕΛΛΗΝΙΚΗ, το Κόσοβο ανήκει στη Σερβία...